Stamming hos barnehagebarn

DOKTORGRAD: Linn Stokke Guttorsen er den første logopeden i Norge med doktorgrad i stamming. FOTO: Ania Rødal

Barnehagebarn som stammer trenger tidlig behandling av logoped for best mulig effekt.

For Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS) gjorde jeg et kort videointervju med logoped Linn Stokke Guttormsen denne uken om stamming i barnehagen. Hun er den første logopeden i Norge med en doktorgrad i stamming. Doktorgraden handler om hvordan stamming påvirker barn, og Guttormsen har undersøkt hvilke holdninger barn har til måten de snakker på, foreldrenes holdninger og forståelse for stamming mellom foreldre og barnehagelærere.

Et av hovedfunnene i doktorgraden er at barn som stammer hadde mer negative holdninger til egen måte å snakke på enn barn som ikke stammer. Forskjellene mellom gruppene økte med alder da barna som stammer har enda mer negative holdninger når de ble eldre. Guttormsen kan i et intervju også forklare hvorfor det er så viktig med tidlig logopedhjelp til barn som stammer (jf. betydningen av tidlig innsats i andre sammenhenger).

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..