Denne podcasten bør du sjekke ut

Den canadiske podcasten Stuttering Is Cool oppfordrer alle som stammer til å sende inn en mp3-fil med hva de har på hjertet, og de kan stamme så mye de føler for. I den nyeste episoden snakker jeg om Nordisk seminar i Lillehammer.

Nordisk seminar om stamming holdes en helg hver høst, og går på rundgang blant de fem nordiske landene. Den første helgen i september er Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale, som jeg er styreleder i, vert. I sakens anledning spurte Daniele Rossi som produserer podcasten Stuttering Is Cool, om jeg kunne snakke inn tre-fire minutter om seminaret på engelsk. Jeg digger sånne utfordringer, og gikk opp på loftet så jeg kunne snakke høyt og tydelig.

HØR PODCASTEN:

Stuttering Is Cool: News from Norway (24. september 2017)

Nordisk seminar er en sosial og faglig arena for personer som stammer. I Lillehammer kommer en av verdens mest anerkjente og siterte forskere på stamming, Barry Guitar. Han har også skrevet mye av den pensumlitteraturen som norske logopedstudenter bruker.

I episode 211 presenterer Stuttering Is Cool konferanser om stamming i Norge, India, USA og Canada. Mange som stammer tror at de er de eneste som stammer og som føler seg utenfor. Vi som har turt å møte frykten for å stamme og eksponere oss som den vi er, har innsett at 1) vi er ikke alene, og 2) det er utrolig befriende å fremstå som den man faktisk er.

Stuttering Is Cool bidrar til at flere som stammer, får en utfordring og at stamming blir alminneliggjort. Jeg oppfordrer alle til å bruke litt tid på å bli bedre kjent med podcasten.

Daniele Rossi ga forresten ut boken ved samme navn i 2013, en selvhjelpsbok om hvordan personer som stammer kan takle utfordrende talesituasjoner.

LES MER: Nordisk seminar om stamming i Lillehammer (Stamming.no)

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..