Slik stammet jeg i 2015

STAMMINGENS LIV: Jeg vil ikke lenger la stammingen styre livet mitt, jeg skal bestemme over stammingen. Foto: Mari Natvig Sandene
HJELPE ANDRE: Jeg vil bruke min erfaring med stamming til å hjelpe andre. Derfor er jeg styreleder for den norske interesseforeningen. Foto: Mari Natvig Sandene

Jeg ble styreleder for den norske interesseforeningen. Læringskurven har vært bratt.

Vinteren 2014 ble jeg medlem av Norsk interesseforening for stamme (NIFS), som er en medlems- og interesseforening for personer som stammer eller har løpsk tale. Foreningen jobber for blant annet mer informasjon og åpenhet om taleflytvansker (stamming og løpsk tale), et bedre logopedtilbud. Høsten for ett år siden ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å overta som styreleder for foreningen. Etter noen ukers betenkningstid sa jeg «ja». Det har jeg ikke angret på.

LES OGSÅ: Derfor vil jeg jobbe med stamming

Det er spennende å jobbe for en frivillig organisasjon. Det er litt «veien blir til mens du går», og det er lov å tråkke feil – bare man lærer av det. Jeg har lært mye, og jeg ser frem til et nytt år som leder.

Som talsperson for NIFS ble jeg intervjuet flere ganger av journalister. Her er oversikten over saker fra 2015:

KK.no (14. november 2015):

En som stammer kan grue seg i en hel uke for å gå på butikken

NRK P1 Hedmark og Oppland, 22. oktober 2015 (direktesending):

Sørnett.no (22.oktober 2015):

Stammere føler seg alene

I 2013 og -14 trente jeg mye på McGuire-teknikken. På grunn av jobb, NIFS og familie har det ikke blitt like mye anledning i 2015 til å trene like disiplinert, men vi i McGuire-miljøet holder kontakten og er bare en telefon eller noen busstopp unna om det skulle være noe. Det er det som er så bra med McGuire-programmet. Støtteapparatet er helt uvurderlig.

LES OGSÅ: Slik stammet jeg i 2014

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..